Pokud vám chybí francouzské metropole a zakládáte-li si na sladkých snídaních, vyzkoušejte recept na křupavý French toast podávaný s tvarohem, čerstvým ovocem a nasekanou čokoládou posypaný opraženými Corn flakes.
Postup:
- Nejprve si pomocí vidličky rozkvedláme vejce s mlékem. Poté přidáme javorový sirup a perníkové koření. Vše smícháme.
- Toastový chléb v této směsi obalíme z obou stran.
- Na pánvi si rozehřejeme máslo a toasty opečeme z obou stran.
- Mezitím si připravíme tvarohovou směs. Smícháme tvaroh, trošku kůry z bio citronu a kdo má rád sladší tak přidá ještě trošku javorového sirupu. Vše smícháme.
- Toast servírujeme s tvarohem, čerstvým ovocem a nasekanou čokoládou. Nezapomeneme přidat Corn flakes, které jídlu dodají křupavý element.
15g - Corn flakes Bonavita2ks - celozrnný toastový chleba15ml - javorový sirup50ml - mléko1ks - vejce1špetka - perníkové koření1lžička - máslo100g - polotučný tvaroh1hrst - kůra z bio citronu1hrst - ovoce a čokoláda na dozdobenípříprava - 15vaření - 15