Go Back

Smažený sýr s domácími hranolky

Vytisknout recept
Barbory si nakrájíme na kousky - podélné aby vytvořili vzhledově hranolku, brambory dáme vařit do doby než budou trochu měkké - nesmí být měkké jako na kaši, aby se nezničily. Mezitím si obalíme plátek eidamu v hladké mouce, v rozšlehanem vajíčku s trochou mléka (mléko být nemusí) a ve strouhané. Na hlubší pánev si nalezneme olej a necháme ho pořádně rozpálit. 
Brambory scedíme a posypeme smíchanými kořením - sůl, červená paprika a granulovaný česnek. Hranolky dáme smažit do pánve na rozpálený olej. Až budou hranolky skoro do zlatova, dáme si na jinou pánev smažit sýr.
Jako dip podávám cibulový dip s červenou cibulí.
Přeji dobrou chuť :-D
1ks - Eidam blok
8ks - Brambory
ks - Vejce
ks - Olej
ks - Hladká mouka
ks - Strouhanka
ks - Sůl
ks - Červená paprika
ks - Granulovaný česnek
příprava - 20
vaření - Max. 40
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Kristýna Wejnarová