Go Back

Zapečené brambory (co dům dal)

Vytisknout recept
Během vánočních svátků jsme byli u rodičů, kde bylo schystané velké množství pohoštění, nakonec zbyl takřka celý obložený talíř s uzeninou, ke které se nikdo "neměl". A tak jsem si u maminky hned veškeré "zbytky" pokrájela na malé kostičky, doma hodila do mrazáku a před pár dny z nich vytvořila výborný oběd, který jsme s manželem měli na tři dny.
Večer před samotným vařením jsem si dala ve slupce uvařit potřebné množství brambor. Ty jsem pak druhý den oloupala a manžel mi je zatím nakrájel na malé kostičky, dělal si legraci, že bude mít bramborový salát repete :-)
Já mezitím nakrájela na jemno cibuli, dala jsem jí na pánvičku s troškou domácího sádla, pokrájela jsem anglickou slaninu a chvíli restovala. Poté jsem přihodila veškerý mix uzeniny. Na malé kostičky jsem nakrájela i červenou kapii a přihodila jí též na pánev. Nakonec jsem k tomu všemu vyklopila konzervu sterilované zeleniny.
Následně jsem toto všechno přidala k pokrájeným bramborám, přidala sůl a Krakonošovo koření, vyklepla 5 celých vajec a promíchala. Pak už jsem jen nandala na sádlem vymazaný pekáček a dala zapéct.
Výborné bylo s domácími sterilovanými okurkami i následně s hlávkovým salátem.
ks - vařené brambory pro 6 strávníků
1-2ks - cibule střední
ks - uzeniny, co dům dá
100g - anglická slanina
1ks - červená kapie
1ks - konzerva sterilované kukuřice s hráškem a kapií větší
ks - 5 celých vajec
ks - sůl a koření dle chuti, já dala nějaké Krakonošovo na maso a brambory
ks - olej či trocha sádla pod cibuli
příprava - 20
vaření - 40-50
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Jaroslava Korpášová