Tento recept není až tak úplně můj - mám jej z kalendáře Dr. Janči Zdravá jídla. Jen jsem si jej přizpůsobila. Na první pokus jsem byla připravená plánem B - měla jsem nachystané mleté maso (kdyby se to nedalo jíst).
Výsledek překonal mé představy. Vločky - předem cca 2-3 hodiny namočené ve vodě smícháme se žampiony (nakrájenými na menší kousky). Co se množství týče - řešila jsem to na hrsti - dala jsem 2 hrsti vloček a hrst žampionů. Směs ochutíme solí, pepřem, majoránkou, česnekem - jak má kdo rád. Přidáme vejce - já nedávám.
Tvoříme karbanátky, já obaluji ve strouhance z žitného chleba, ale jak je kdo zvyklý.
Smažíme.
Jako příloha jsou skvělé brambory - původní receptura uváděla pórkové - najemno nakrájený pórek dusíme na másle. A pak vše smícháme. Skvělé jsou šťouchané brambory.
Co zbylo se večer snědlo se salátem. Výsledek byl fakt skvělý, všem chutnalo, i masoví si pochutnali.
20dkg - ovesné vločky10dkg - žampionyšpetka - sůlpříprava - 20vaření - 10