Go Back

Domácí podzimní halloweenská pizza s dýní, modrým sýrem a ořechy

Vytisknout recept
Droždí s cukrem rozmíchejte ve 100 ml vody. Mouku vysypte na vál, uprostřed vytvořte důlek, osolte. Vodu s droždím a cukrem vlijte do důlku a zapracujte s moukou. Až mouka vodu vstřebá, přilijte zbývající vodu i olej a pokračujte v hnětení. Vál i ruce si podle potřeby poprašte moukou. Těsto hněťte alespoň 10 minut, nebo dokud nebude pěkně pružné.  Hotové těsto nechte alespoň 20 minut kynout při pokojové teplotě, musí zdvojnásobit objem. Nakonec z těsta vypracujte rukama libovolný tvar a přesuňte na plech vyložený pečícím papírem.
 
Dýni nakrájejte na tenčí měsíčky a 10 minut ji povařte ve vroucí vodě. Troubu si předehřejte na 250 stupňů. Kečup smíchejte v misce s pepřem a pestem. Plát hojně potřete kečupovou směsí, posypte strouhaným sýrem a klaďte na ni dýni, ořechy a rukama rozdrolte i sýr s modrou plísní. Pečte asi 10 minut, dokud nebudou okraje nazlátlé. Poté můžete i dle chuti jemně pokapat medem.
500 g - hladká mouka
1ks - čerstvé droždí
250ml - vlažná voda
1lžíce - krupicový cukr
1lžíce - olivový olej
½ ks - dýně hokaido
hrst - vlašské ořechy
500ml - kečup Otma
2lžíce - bazalkové pesto
ks - sýr s modrou plísní
ks - strouhaný sýr cheddar
ks - sůl
ks - pepř
příprava - 30
vaření - 45
Kategorie Chuťovka
Uvařila TerezaLavičková