Go Back

Dort

Vytisknout recept
Nejdříve si udělám korpus : 
Bílky s cukrem vyšleháme mixérem na maximum, a to tak dlouho, dokud je opravdu hodně pevný. 
Pak přidáte olej, žloutek po žloutku, stále při tom mixujete - ale už ne na maximum, a nakonec už jen metličkou ručně přimícháte mouku. 
Pekla jsem na 180 st. cca 40 minut v okrouhlé formě o průměru 24 cm. Po upečení jsem nechala 10 minut stát v klidu a pak vyklopila. Formu jsem vytřela olejem a vysypala polohrubou moukou. Je krásné nadýchaný a měkoučký.
Udělám si  máslový krém : 
Z pudinků a mléka uvaříme hustou kaši, dobře provaříme a do vychlazené po částech přidáváme máslo střídavě s cukrem a vanilkovým cukrem. Asi 2 minuty šleháme el. šlehačem.

Korpus ozdobíme máslovým krémem - jak kdo chce :) já potřela a cukrářským sáčkem jsem udělala pusinky :) 
Na vrh jsem dala jahody a posypala čokoládou a dala pěnové malé bonbonky :) Ozdobit si ho můžete čímkoliv :)
 
 
 
240g - hladká mouka
6ks - vejce
250g - cukr krupice
1špetka - sůl
6lžíce - olej
1ks - puding
250g - máslo
1ks - vanelkový cukr
250ml - mléko
příprava - 60
vaření - 40
Kategorie Dezert
Uvařila Barbora Janoušková