Go Back

Houbové rizoto

Vytisknout recept

Manžel donesl koš hub, a tak bylo třeba je zpracovat.

Většinu nasušiů, ale zbyly okrajky a pár růžovek,

tak jsem z toho dělala houbové rizoto.

 

Jak na to? 

Do kastrolu dáme lžíci sádla a na něj po zahřátí najemno nakrájenou cibulku,

kterou osolíme a pokmínujeme drceným kmínem.

Omyté a okapané houby přesuneme na cibulku a promícháme.

Měly by pustit vodu, ale pokud ne, tak malinko podléváme.

Takto dusíme pod pokličkou a za častého míchání, případně i podlévání asi půl hodiny,

abychom houby zbavili toxinů.

Mezitím si vedle uvaříme rýži, já udělala 3 sáčky, v osolené vodě.

Asi 10 minut před koncem dušení jsem do hub přidala nakrájenou papriku na proužky,

aby nebyla pak zcela rozdušená.

Když jsou houby hotové, smícháme ve velké nádobě s rýží a můžeme přidat hrášek,

kukuřici nebo i nakládanou červenou papriku pro barvu.

Podáváme s okurkou nebo červenou řepou.

Lze i posypat strouhaným sýrem. Já zasypala libečkem :-)

Dobrou chuť přeje Hudlenka


1 mísaks - čerstvé houby
ks - rýže podle osob
1ks - cibule
1ks - sůl, pepř, koření dle vás
ks - hrášek (malá plechovka)
ks - kukuřice (malá plechovka)
ks - paprika čerstvá
1lžíce - sádlo
příprava - 15
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková