Go Back

karbanátky z kedluben

Vytisknout recept
Kedlubny očistíme, okrájíme a spolu s oškrábanými bramborami dáme na chvíli povařit (do poloměkka). Necháme vychladnout.
Vezmeme si hlubší mísu a do ní na hrubém struhadle nastrouháme kedlubny a na jemnějším struhadle brambory. Do mísy dále přidáme pokrájenou uzeninu. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a celá vajíčka. Vše promícháme a dále přidáme trošku hladké špaldové mouky a pár lžic strouhanky. Tímto směs zahustíme. Necháme chvíli odpočinout.
Následně navlhčenýma rukama vytvarujeme jednotlivé karbanátky, obalíme je ve strouhance a klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Když máme veškerou hmotu zpracovanou, troubu rozehřejeme na cca 180 - 200°C, karbanátky lehce postříkáme olejem a dáme péct. Po cca 15-20 minutách je otočíme a dopečeme.
Podáváme s vařenými brambory a nebo jako lehkou večeři se zeleninovým salátem. Karbanátky jsou i vhodným jídlem na výlet, dají se jíst za studena s chlebem i bez něj.
2ks - jarní kedlubny větší
3ks - brambory střední
3ks - vejce
15dkg - anglická slanina, šunkový salám...
3-4stroužek - česnek
ks - sůl, pepř
2lžíce - špaldová hladká mouka
3lžíce - strouhanka
ks - bylinky - pažitka, petrželka
příprava - 20
vaření - 40
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Jaroslava Korpášová