Nejprve si vyšleháme tuhý sníh ze dvou bílků. Do mísy dáme oba tvarohy, máslo, žloutky, vanilkový cukr, med a vše důkladně promícháme, ideálně metličkovým šlehačem. Poté přidáme v rumu namočené rozinky a brusinky, opět promícháme. Dáme hrubou krupici, prášek do pečiva a vyšlehaný sníh.
Vše znovu zlehka promícháme.
Narovnáme do předem máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet. Zarovnáme. A dáme péct na cca 175°na cca 45 minut. Upečení kontrolujeme špejlí.
Upečený moučník vyklopíme z formy, necháme chvíli vystydnout a pocákáme čokopolevou. Dnes jsem přizdobila sekanými mandlemi.1ks - tvaroh vanička1ks - tvaroh balený80g - máslo změklé1ks - vanilkový cukr s citronovou příchutí2ks - vejce2hrst - rozinky, brusinkyks - rum na namočení brusinek1/2ks - prášek do pečiva1lžíce - med4lžíce - hrubá krupice100g - čokoládová poleva10g - mandlepříprava - 10vaření - 45