Go Back

Guláš z vepřového masa s cuketou

Vytisknout recept
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Dáme do kastrolu, nalijeme olej a restujeme do zlatava. Mezitím si očistíme maso, nakrájíme na kostky, dále omyjeme zeleninu - cukety i papriku a pokrájíme též na kostičky. Mladou cuketu neloupu, je to zbytečné.
Když je cibulka orestovaná, vložíme na ní maso a to zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Zamícháme, přidáme gulášové koření, papriku, trošku soli. Opět zamícháme a přidáme pokrájenou cuketu s paprikou.
Zalijeme cca 1,5 l vody. Přiklopíme pokličkou a na slabém plameni vaříme cca 2 hodinky do úplného změknutí masa.  Následně do guláše vyklopíme konzervu s fazolemi a kukuřicí.
2-3 lžíce hladké špaldové mouky rozmícháme v trošce studené vody a pak vlijeme do omáčky. Za stálého míchání vaříme ještě zhruba 10 minut, aby se mouka pěkně provařila.
Jako přílohu jsem dnes zvolila těstoviny. Je možno i houskový knedlík či chléb.
800g - vepřové maso na guláš
2ks - cukety mladé
1ks - červená kapie
3ks - cibule střední
1ks - konzerva fazolí s kukuřicí Bonduelle
1ks - sáček koření na guláš
2lžička - sladká paprika (koření)
2-3lžíce - špaldová hladká mouka
500g - těstoviny
1,5dcl - olej
příprava - 20
vaření - 180
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Jaroslava Korpášová