Go Back

Sojové maso a dušená mrkev

Vytisknout recept

Včera jsem nakoukla do lednice a mrkev se mi zdála, že nějak rychle vadne,

tak jsem usoudila, že je potřeba ji brzy spotřebovat. A hned jsem měla nápad.

Dlouho jsme neměli dušenou mrkev.

Vepřové maso nevyhledáváme, ale měla jsem koupené sojové kostky.

Ráno jsem začala právě jimi, po svém způsobu jsem je uvařila asi 8-10 minut ve vodě,

kam jsem přidala sůl, pepř, 1 kostku zeleninového vývaru, trochu sojovky a worčestru.

Po uvaření jsem je slila a maso trochu pomačkala, aby nebylo tak nacucané a nechala

vychladnout.

Poté jsem si nadrobno nakrájela 1/2 větší cibule, očistila a na kostičky nakrájela

několik mrkví a dvě petržele. Ty už taky vypadaly, že za dva dny budou gumové.

Do kastrolu jsem dala lžíci sádla a asi lžíci oleje, na to zesklovatět cibuli,

přidala jsem kořenovou zeleninu a podlila zeleninovým vývarem.

Takto jsem to nechala asi 20 minut dusit pod pokličkou, občas promíchala.

Dokud nebyla mrkev měkká. Pak jsem přidala sojové maso a ještě chvíli společně

provařila, to už ale jen asi tři až pět minut.

Pak můžete dušenou mrkev dochutit, já už přidala jen citronový pepř.

Podáváme s vařenými bramborami. Dobrota, zdravá a vcelku rychlá a hlavně levná.

(Cca kilo mrkve - 18 Kč a jedny sojové kostky - 19 Kč, cibule, vývar, koření. Nevyšlo

to více jak na 50 Kč a máme nejméně 4 porce).

 

Dobrou chuť přeje Hudlenka

 
1 baleníks - sojové kostky
ks - koření na dochucení
ks - mrkev (podle své potřeby)
1ks - cibule
ks - vývar (dle potřeby)
příprava - 20
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková