Go Back

Kuskusový nákyp s ovocem

Vytisknout recept
V kastrolku si ohřejeme mléko, přidáme k němu i proužek másla. Do mísy nasypeme kuskus, když je mléko horké, tak jím kuskus přelijeme, přidáme špetku soli, trošku mleté skořice a lehce přisladíme dle svých zvyklostí - medem, cukrem, zamícháme a necháme zhruba 5 minut odpočinout, dokud kuskus nezměkne.
Následně do kuskusu přidáme 2 žloutky a zvlášť ušlehaný pevný sníh z bílků.
Ohnivzdornou či keramickou mísu vytřeme máslem. Na dno dáme zhruba polovinu kuskusu, následně dáme vrstvu ovoce. Já dnes použila mražené jahody, které jsem předtím rozmrazila. Na ovoce dáme zbylý kuskus. Uhladíme a vršek pokryjeme slabými proužky másla.
Dáme do trouby a pečeme zhruba na 180 °C, cca půl hodiny. Nákyp je chutný jak teplý, tak za studena. Výborný je i přelitý řidším vanilkovým pudinkem či vanilkovou omáčkou.
30dkg - kuskus
4dcl - mléko
5dkg - máslo
ks - ovoce - kompotované, čerstvé, mražené, sušené
2ks - vejce
ks - med, třtinový cukr
1špetka - sůl
1špetka - skořice
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Dezert
Uvařila Jaroslava Korpášová