V kastrolku si ohřejeme mléko, přidáme k němu i proužek másla. Do mísy nasypeme kuskus, když je mléko horké, tak jím kuskus přelijeme, přidáme špetku soli, trošku mleté skořice a lehce přisladíme dle svých zvyklostí - medem, cukrem, zamícháme a necháme zhruba 5 minut odpočinout, dokud kuskus nezměkne.
Následně do kuskusu přidáme 2 žloutky a zvlášť ušlehaný pevný sníh z bílků.
Ohnivzdornou či keramickou mísu vytřeme máslem. Na dno dáme zhruba polovinu kuskusu, následně dáme vrstvu ovoce. Já dnes použila mražené jahody, které jsem předtím rozmrazila. Na ovoce dáme zbylý kuskus. Uhladíme a vršek pokryjeme slabými proužky másla.
Dáme do trouby a pečeme zhruba na 180 °C, cca půl hodiny. Nákyp je chutný jak teplý, tak za studena. Výborný je i přelitý řidším vanilkovým pudinkem či vanilkovou omáčkou.30dkg - kuskus4dcl - mléko5dkg - másloks - ovoce - kompotované, čerstvé, mražené, sušené2ks - vejceks - med, třtinový cukr1špetka - sůl1špetka - skořicepříprava - 10vaření - 30