Další z řady zdravějších a o bílkoviny bohatších dezertů. Cukr samozřejmě můžete vynechat úplně nebo nahradit jiným sladidlem.
Postup:
Jako první si připravíme dortovou formu, dno vyložíme pečícím papírem a boky vymažeme máslem a vysypeme pomletými vločkami.
Na těsto si rozdělíme vajíčka na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.
Žloutky spolu s cukrem vyšleháme do světlé pěny. Do té pak postupně přidáme rozpuštěný kokosový olej a mléko. Pak přidáme suché suroviny tzn. vločky, protein, kakao a prášek do pečiva. Nakonec jemně vmícháme sníh, aby nám nespadl.
Naplníme formu a dáme péct do vyhřáté trouby na 160°C, zhruba 20-30min. Zkoušíme špejlí.
Mezitím si připravíme krém na náplň. Smícháme tvaroh a smetanu a dosladíme podle chuti, mě stačily dva pytlíky vanilkového cukru. Hořkou čokoládu nasekáme na kousky a zamícháme do krému. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu a přilijeme do krému.
Po vychladnutí z korpusu vydlabeme jakousi misku, do které naklademe rozpůlené banány. Na banány přijde krém a navrch krému vydlabané těsto.
Dáme do lednice ztuhnout alespoň na dvě hodiny, nejlépe přes noc.
Před servírováním můžeme ještě lehce poprášit kakaem. :-)
Dobrou chuť! *heart*
75g - namleté ovesné vločky35g - čokoládový protein25g - kakao100ml - mléko4ks - vejce50g - kokosový olej20g - cukr1ks - prášek do pečiva750g - měkký tvaroh180g - zakysaná smetana2ks - vanilkový cukr1ks - želatinový ztužovač30g - hořká čokoláda (80% a víc)4-6ks - banánypříprava - 25vaření - 20