Go Back

Skotská vejce s hranolkami

Vytisknout recept
 
Uvaříme si předem vejce asi 4,5 min. na hniličku. Dáme zchladit do studené vody a pak oloupeme. 
 
Semeleme si krůtí maso a houby a dáme do mísy. Přidáme 2 syrová vejce, suš. mléko, hořčici, koření, sůl. Zahustíme dle potřeby strouhankou. 
 
Ze směsi si vytvoříme 6 placiček. Vařená vejce obalíme v mouce a pak obalíme masovou směsí. 
 
Každé skotské vejce obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci ve velké vrstvě oleje. 
Vyndáme na papír. ubrousek, aby se odsál zbytek oleje. 
 
Oloupeme si větší syrové brambory a nakrájíme na hranolky. Smažíme opět ve fritovacím  hrnci do zlatova. 
Opět odsajeme papír. ubrouskem přebytečný olej. 
 
Servírujeme rozkrojené skotské vejce na talíři s hranolkami, obložené nějakou syrovou zeleninou. Můžeme přidat Tatarskou omáčku či jiný
dresing. 
 
 
 
 
                    Přeji dobrou chuť !!!!
6ks - vejce ( vařená na hniličku )
500g - krůtí maso mleté
200g - houby
2+3ks - vejce syrová
2špetka - muškát. oříšek
1lžička - mletá sladká paprika
1lžička - kari koření
1lžička - mletý kmín
2lžička - pažitka
1lžička - oregano
1lžička - tymian
1lžička - mletý kayenský pepř
1lžíce - suš. mléko
100g - hladká mouka
250g - strouhanka
3ks - rostlinný olej
1000g - brambory
dle potřebylžička - sůl
2lžička - hořčice
příprava - 30 + 30
vaření - 30 + 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Naděžda Křičenská