Uvaříme si předem vejce asi 4,5 min. na hniličku. Dáme zchladit do studené vody a pak oloupeme.
Semeleme si krůtí maso a houby a dáme do mísy. Přidáme 2 syrová vejce, suš. mléko, hořčici, koření, sůl. Zahustíme dle potřeby strouhankou.
Ze směsi si vytvoříme 6 placiček. Vařená vejce obalíme v mouce a pak obalíme masovou směsí.
Každé skotské vejce obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci ve velké vrstvě oleje.
Vyndáme na papír. ubrousek, aby se odsál zbytek oleje.
Oloupeme si větší syrové brambory a nakrájíme na hranolky. Smažíme opět ve fritovacím hrnci do zlatova.
Opět odsajeme papír. ubrouskem přebytečný olej.
Servírujeme rozkrojené skotské vejce na talíři s hranolkami, obložené nějakou syrovou zeleninou. Můžeme přidat Tatarskou omáčku či jiný
dresing.
Přeji dobrou chuť !!!!6ks - vejce ( vařená na hniličku )500g - krůtí maso mleté200g - houby2+3ks - vejce syrová2špetka - muškát. oříšek1lžička - mletá sladká paprika1lžička - kari koření1lžička - mletý kmín2lžička - pažitka1lžička - oregano1lžička - tymian1lžička - mletý kayenský pepř1lžíce - suš. mléko100g - hladká mouka250g - strouhanka3ks - rostlinný olej1000g - bramborydle potřebylžička - sůl2lžička - hořčicepříprava - 30 + 30vaření - 30 + 30