Go Back

Pečená kachna na asijský způsob

Vytisknout recept

Pečená kachna:

 
Nejprve si kachnu důkladně omyjeme. Kachnu si den předem nasolíme a potřeme marinádou, kterou si vyrobíme
smícháním medu, sojové omáčky a sladké chilli omáčky. 
Posypeme tymiánem a kmínem a vložíme do pekáče. Necháme přes noc odležet v chladu. Kachnu posypeme houbami a podlijeme vodou. 
Vložíme do trouby a pečeme nejprve při 200°C asi 20 minut. Pak přiklopíme a pečeme při 160°C asi 2 hodiny. 
Podléváme vodou a přeléváme občas marinádou. Nakonec odklopíme a pečeme chvíli, aby se udělala pěkná kůrčička. 
 

Špenát:

 
Usmažíme si z másla a hladké mouky světlou jíšku. Přidáme povolený nakrájený špenát, utřený česnek se solí, přisolíme a opepříme. 
Vlijeme trochu mléka a chvíli povaříme. Nakonec vmícháme rozšlehaná vejce. 
  
Pečenou kachnu podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem. 
Přeji dobrou chuť !!!
 
1ks - kachna
100g - sůl
1hrst - tymián
3lžička - kmín
3lžíce - med
3lžíce - sojová omáčka
6lžíce - sladká chilli omáčka
200g - houby ( ryzce )
3ks - špenát ( mražený )
5ks - vejce
2lžička - sůl
1špetka - pepř
1špetka - muškát. květ
3stroužek - česnek
3lžíce - hladká mouka
100g - máslo
100ml - mléko
příprava - 30
vaření - 180
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Naděžda Křičenská