POSTUP:
Předehřejeme troubu na 175 stupňů.
Připravíme si kulatou formu o průměru 20 cm, vyložíme pečícím papírem.
Oddělíme si žloutky od bílků.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu.
Rozpuštenou čokoládu dáme do větší misky a do ni vmícháme ricottu, žloutky a pomocí ručního mixéru rozmixujeme.
Přidáme mandlovou mouku, jedlou sodu a kůru z pomeranče. Promícháme a necháme stranou.
V další misce vyšleháme sníh z bílků. Poté ho opatrně vmicháme do těsta.
Těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct na 40-45 minut.
Zdobíme nasekanými pistaciemi ( já použila kešu oříšky, pistácie mi stačil ten můj sežrat :-D)
Skladujeme v lednici.500g - riccota2ks - nastrouhaná kůra z bio pomerančů4ks - vejce250g - mandlová mouka ( já použila jemně mleté mandle)100g - vysokoprocentní čokoláda1/2lžička - jedlá sodapříprava - 15vaření - 45