Go Back

Čokoládovo-pomerančový dort - i bez cukru to jde

Vytisknout recept
POSTUP:
Předehřejeme troubu na 175 stupňů.
Připravíme si kulatou formu o průměru 20 cm, vyložíme pečícím papírem. 
Oddělíme si žloutky od bílků. 
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. 
Rozpuštenou čokoládu dáme do větší misky a do ni vmícháme ricottu, žloutky a pomocí ručního mixéru rozmixujeme. 
Přidáme mandlovou mouku, jedlou sodu a kůru z pomeranče. Promícháme a necháme stranou. 
V další misce vyšleháme sníh z bílků. Poté ho opatrně vmicháme do těsta. 
Těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct na 40-45 minut. 
Zdobíme nasekanými pistaciemi ( já použila kešu oříšky, pistácie mi stačil ten můj sežrat :-D)
Skladujeme v lednici.
500g - riccota
2ks - nastrouhaná kůra z bio pomerančů
4ks - vejce
250g - mandlová mouka ( já použila jemně mleté mandle)
100g - vysokoprocentní čokoláda
1/2lžička - jedlá soda
příprava - 15
vaření - 45
Kategorie Dezert
Uvařila MaryAušová