Go Back

Jogurtový dort s broskvemi potažený mandlovou hmotou

Vytisknout recept
Jogurtová pěna
Jogurt, cukr moučka a vanilkový cukr smícháme, přidáme rozpuštěnou nabobtnalou želatinu, promícháme a přidáme našlehanou šlehačku. Plníme do dortové formy vyložené světlým korpusem, na který poklademe nakrájené kompotované broskve, přikryjeme druhou částí korpusu a necháme vychladit. Potřeme marmeládou a potáhneme mandlovou hmotou a dozdobíme marcipánovými kvítky.
Piškotový korpus
Vejce a cukr šleháme do husté pěny pak zlehka přimícháme mouku a olej. Pečeme v dortové formě o průměru 25cm při 180stupních cca 25minut.
Po upečení a vychladnutí prokrojíme na půl.
Dohotovení
2x potahovací hmota s mandlovou příchutí
100g broskvové marmelády
250g kompotovaných broskví
Žluté potravinářské barvivo
500g - bílý jogurt (jogurtová pěna)
50g - cukr moučka (jogurtová pěna)
20g - vanilkový cukr Vitana (jogurtová pěna)
250g - šlehačka (jogurtová pěna)
10g - Jedlá želatina na slané i sladké Vitana (jogurtová pěna)
40ml - voda na želatinu (jogurtová pěna)
4ks - vejce (piškotový korpus)
50g - cukr krupice (piškotový korpus)
70g - mouka hladká (piškotový korpus)
20g - olej (piškotový korpus)
příprava - 25
vaření - 35
Kategorie Dezert
Uvařila LenkaVojnova