Go Back

Tříkrálový koláč

Vytisknout recept
Postup:
 
V míse utřete do pěny máslo s cukrem. Prošlehejte dvě vejce a přidejte do hotové pěny. Důkladně vše zašlehejte. Přimíchejte mandle  a přilijte likér. Postupně ušlehejte hustou ovšem krémovitou směs.
Těsto rozdělte na dvě části a na lehce pomoučněné pracovní ploše obě rozválejte. Dle formy z každé z nich vykrojte kruh. 
Jeden kruh vložte do formy (ideálně použijte i pečící papír) a rozestřete na něj mandlový krém, ovšem tak 1, 5 cm od  okraje. Na krém položte "štěstíčko".
Okraje kruhu trochu navlhčete, překryjte druhým dílem a pevně přimáčkněte, aby náplň neměla tendenci při pečení vytéct. Na povrchu koláčku ještě opatrně, abyste neprořízli těsto, různými směry udělejte "pruhy" vidličkou
Vložte na dvacet minut do ledničky.
Předehřejte troubu na 200 stupňů.  Zbylé vejce rozšlehejte a potřete jím koláč. Koláč pečte 20-30 min, dle trouby. Měl by být nazlátlý.
Upečený koláč podávejte vychladlý. 
Nezapomeňte, že v koláči je zapečené štěstíčko, kdo ho najde, bude mít štěstí celý rok.
 
500g - listové těsto
120g - změklé máslo
3ks - vejce
120g - mleté mandle (LIDL Alesto)
1lžička - mandlový likér Amaratto
1ks - penízek nebo fazolka
120g - cukr
příprava - 20
vaření - 25
Kategorie Dezert
Uvařila Jana Hornova