Go Back

Panna cotta a příchutí tiramisu

Vytisknout recept
 
Postup:
  1. Želatinu namočíme do ledové vody a necháme nabobtnat.
  2. V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, mléko se zrníčky z vanil. lusku.
  3. Přidáme špetku soli, kávu a polovinu cukru. Vaříme 10 minut.
  4. Nakonec vmícháme zbytek cukru a odstavíme.
  5. Vymačkáme želatinu a vložíme ji do smetanovo-mléčné směsi a mícháme dokud se nerozpustí.
  6. Tuto směs necháme vychladit a přimícháme mascarpone.
  7. Panna cottu rozdělíme do misek a dáme zatuhnout do lednice.
  8. Před podáváním posypeme kakaem.

4ks - plátky želatiny
200ml - 33 % smatana
200ml - plnotučné mléko
1ks - vanilkový lusk
špetka - sůl
2lžička - instantní káva
60g - cukr
100g - mascarpone
1lžička - holandské kakao
příprava - 45
vaření - 10
Kategorie Dezert
Uvařila MarcelaMatalová