Go Back

Paprikové ragú

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 19 minutes
Uvařila JitkaValachovičová

Ingredience

  • 3 ks Paprika červená, žlutá, zelená
  • 4 ks Brambora
  • 4 lžíce Olej
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajče
  • 3 lžíce Lahůdkové droždí
  • 1 ks Smetana
  • dle chuti Sůl, pepř
  • 3 lžíce Škrob bramb. nebo kukuř.
  • Zelené bylinky /petržel, bazalka, celer.nať/
  • 1 ks Kvalitní párek

Instrukce

  • Toto jídlo jsem převzala od své vegetariánské kamarádky, jen jsem si ho trochu upravila...
    Postup přípravy: 
    Oloupeme brambory a cibuli, omyjeme papriky, odstraníme semeník a nakrájíme na širší proužky. Brambory rovněž nakrájíme na menší kostky.
    Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli do sklovita, pak přidáme papriky, brambory a orestujeme. Posypeme lahůdkovým drožím (místo masoxu), mírně podlijeme a dusíme. 
    Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme do kastrolu, mírně osolíme, opepříme, dáme kečup a dusíme až jsou brambory měkké.
    Polovinu smetany nalijeme na pokrm, ve zbytku rozmícháme škrob a jen krátce povaříme. Přidáme bylinky (pro masožravce na kolečka nakrájený kvalitní párek)
    Obměny: možno dát stroužek česneku nebo kousek čerstvého zázvoru.
     DOBROU  CHUŤ  
     přeje Jitkakytka