Go Back

Skořicové muffiny s jablky

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 25 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila HanaKlimentová

Ingredience

  • 50 ml Mléko
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 100 g Cukr moučka
  • 1/2 ks Citrón
  • 1 lžička Skořice
  • 60 g Hera
  • 1 ks Prášek do pečiva
  • 2 ks Jablka
  • 180 g Hladká mouka
  • 2 ks Vejce
  • 50 g Čokoláda
  • 2 lžička Citrónová šťáva

Instrukce

  • Původně byly muffiny určeny hlavně k snídani. Ale jsou vynikající i na svačinku či jako pohoštění pro hosty.
    Heru utřeme do pěny s cukrem a vejci. Pak přidáme citronovou kůru nastrouhanou z půlky dobře omytého citrónu, šťávu se skořicí a čokoládu nakrájenou na kousky. Nakonec vmícháme mouku s kypícím práškem.
    Hotové těsto naplníme do formy vymazané a vysypané hrubou moukou asi do 1/3.
    Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousky a umístíme do středu formiček na těsto. Pak doplníme zbylým těstem.
    Skořicové muffiny s jablky pečeme na 180 stupňů Celsia asi 20-25 minut.