Go Back

Bílé myšky

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Uvařila LudmilaJedličková

Ingredience

  • 500 g Kokos
  • 500 g Cukr moučka
  • 2 ks Bílek
  • Rum
  • Mandle
  • Čokoláda na vaření
  • Párátka

Instrukce

  • Netradiční kokosové cukroví, které se zalíbí hlavně dětem.
    Uvaříme mandle, oloupeme a rozpůlíme (vzniknou nám tak ouška).
    Na těsto potřebujeme: 2 hrnky kokosu (500g), 2 hrnky cukru (500g), to promícháme a přidáme 2 bílky, dále rum podle potřeby, aby se dala hmota tvarovat. Vznikne hmota, ze které uválíme v dlaních kuličku o velikosti "rumové koule". Následně položíme na otočený hluboký talíř a modelujeme do tvaru myšky. Je dobré si připravit misku s vodou a čistou utěrku na oplachování a osušení dolepených rukou. Doporučuji začít od čumáčku. Po vytvarování jemně zapíchneme mandle (ouška) a do zadečku párátko (ocas). Přendáme opatrně na hladký povrch (umělohmotné prkýnko nebo tác) a necháme jeden den volně ztuhnout. Poté jemně podebereme nožíkem a přendáme na talíř.
    Nakonec rozehřejeme čokoládu a špejlí zdobíme očka a čumáček.