Go Back

Zelí z červené řepy

Vytisknout recept
Oloupeme řepu - doporučuji chirurgické rukavice :o) a nastrouháme na hrubší nudličky.

Na jemno nakrájíme cibulku a na oleji osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme řepu, kmín, chvilku osmahneme, podlijeme vodou a dusíme do měkka pod pokličkou.

Průběžně přidáváme ocet dle chuti. Až je měkká, tak necháme úplně vyvařit šťávu a nemusí se ničím zahušťovat (zahustit nebo dochutit můžete také lahůdkovým droždím).

Pokud milujete zelí tak jako já a kojíte, tak toto je ideální varianta jak pro Vás, tak i Vaše miminko.

500g - Červená řepa
2ks - Cibule
1lžička - Kmín
ks - Pepř
ks - Sůl
ks - Ocet
příprava -
vaření -
Kategorie Přílohy
Uvařila ZdeňkaCucorová