Go Back

Letní tvarohový koláč

Vytisknout recept
Zkusíte recept na lehký tvarohový koláč s vaším oblíbeným ovocem?
V kastrůlku rozpustíme máslo a vsypeme do něj rozdrobené BeBe sušenky. Promícháme a vzniklou směsí vyložíme dno dortové formy o průměru 24 cm. Pečlivě směs vmáčkáme do každého koutku formy. 
 
Želatinu vložíme do větší misky se studenou vodou a necháme pět minut máčet. Do menšího kastrůlku vlijeme smetanu na vaření a přivedeme ji téměr k varu. Potom ji odstavíme a po jednom do ní vmícháme vymačkané plátky želatiny - okamžitě se rozpustí. Necháme trochu vychladnout. 
 
Tvaroh, cukr, pomerančovou kůru a šťávu utřeme stěrkou dohladka. Přimícháme vychladlou smetanu a maliny (pár jich přitom rozmačkáme).
 
Smetanu ke šlehání ušleháme dotuha a pak zlehka spojíme s tvarohovou směsí. Vlijeme na sušenkový základ a necháme nejlépe přes noc tuhnout. 
 
Na omáčku stačí rozmixovat přísady a ponechat ji v chladu až do podávání. 
 
Poté, co koláč ztuhne ho opatrně vyjmeme z formy. Na talíři ho ozdobíme směsí ovoce a pokapeme omáčkou. Teď už se do něj můžeme s chutí pustit! :)
 
 
 
 
ks - NA KORPUS
260g - Čokoládové BeBe sušenky
125g - Máslo
ks - TVAROHOVÝ KRÉM
250ml - Smetana ke šlehání
1ks - Ztužovač na šlehačku
140ml - Smetana na vaření
500g - Měkký tvaroh
4plátek - Želatina
ks - Jemně nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
5lžíce - Čerstvá pomerančová šťáva
350g - Maliny nebo jiné drobné ovoce
ks - NA OMÁČKU
150g - Jahody
3lžíce - Pomerančová šťáva
2lžíce - Cukr
ks - NA OZDOBU
ks - Směs nakrájených jahod a jiného drobného ovoce
ks - Moučkový cukr na poprášení
příprava -
vaření - 45 minut
Kategorie Dezert
Uvařila IzabelaNováková