Go Back

Lehký letní koláč s malinovým přelivem

Vytisknout recept
Byl by hřích nevyužít úrodu ze zahrádky. Z malin můžete připravit tento báječný desert podle Dity!
Jedná se o velice jednoduchý a rychlý recept, který je lehký a po vychlazení velmi osvěžující. V robotu smícháme: 200 g moučkového cukru se 4 vejci do pěny, přidáme 100 ml oleje, 200 g hladké mouky a prášek do pečiva.
Mezitím si připravíme pudink z litru mléka přidáním dvou vanilkových pudinků + cukr. Hlubší plech vyložíme pečicím papírem a nalijeme na něj těsto, a poté i teplý pudink. Obratem dáme péci do předehřáté trouby na 200 stupňů Celsia na dobu 15 minut. Zvolte opravdu raději hlubší plech, neboť pudink má tendenci přebublávat a někdy opustí plech :D .
Chvilku po vyndání z trouby potřeme upečený koláč kysanou smetanou ochucenou moučkovým cukrem (dle chuti). Dle preferencí posypejte dezert skořicí či kakaem. Maliny svaříme v kastrólku a osladíme. Po vychlazení přelijeme podávané kousky dezertu malinovým přelivem. Ponechala jsem ho vč. semínek. Samozřejmě je však můžete přes sítko odstranit a hotovou šťávu zhustit želatinou. Koláč servírujte chlazený.
Dobrou chuť!
4ks - Vejce
200g - Moučkový cukr
100ml - Olej
200g - Hladká mouka
1ks - Prášek do pečiva
1l - Mléko
2ks - Vanilkový pudink
2ks - Zakysaná smetana
2hrnek - Maliny
ks - Skořice či kakao
příprava - 15 minut
vaření - 20 minut
Kategorie Dezert
Uvařila DitaBřezinová