Go Back

Čokoládové cupcakes s červeným vínem

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 25 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila TerezaVaněčková

Ingredience

  • 135 g Hladká mouka
  • 40 g Kakao
  • 1/2 lžičky Soda
  • 1 špetka Sůl
  • 220 g Máslo
  • 150 g Cukr
  • 1 ks Vejce
  • 1 ks Pudink
  • 60 g Hořká čokoláda
  • 200 ml Červené víno

Instrukce

  • Co si trošku zahřešit? Vyzkoušíte lahůdku, kterou k nám nasdílela Tereza?
    Cupcakes
    Smícháme mouku, kakao, sodu, sůl a 1 sáček pudingu.
    Ručně nebo elektrickým šlehačem smícháme máslo (110 g) s cukrem a vejcem do nadýchané hmoty.
    Poté střídavě přidáváme suché ingredience a víno (150 ml).
    Košíčky naplníme do tří čtvrtin a pečeme 20-25 minut při 180 stupních Celsia. Hmota vystačí přibližně na 12 cupcaků.
    Před zdobením necháme úplně vychladnout
    Čokoládovo vínový krém
    Čokoládu rozlámeme na malé kousky, přidáme 110 g másla a rozpustíme ve vodní lázni.
    Přilijeme zbytek vína (50 ml), dobře vyšleháme a necháme asi 15 minut ztuhnout v ledničce.
    Do cukrářského sáčku vložíme zdobicí špičku a naplníme krémem.
    Směřem od kraje ke středu vytvoříme na každém cupcaku spirálu.
    Zdobíme ovocem a barevným sypáním dle fantazie. ;-)