Go Back

Slané pohoštění: Paštika z kuřecích jater s bylinkami

Vytisknout recept
Nejprve si připravíme rybízový top na paštiku. V trošce teplé vody necháme bobtnat 2 lžičky práškové želatiny, kterou po chvíli přidáme do zahřátého rybízového džemu, který ohříváme v kastrólku. Smícháme a nalejeme do připravené formy na paštiku vyloženou potravinářskou fólií. Fólie nám zjednoduší práci při vyklápění paštiky.
Dále si rozpustíme na pánvi máslo, na kterém osmažíme cibulku, čerstvé nakrájené lístky šalvěje, čerstvou majoránku, čerstvý bobkový list, špetku provensálského koření a česnek. Smažíme asi 3 minuty. Přidáme pokrájená kuřecí játra a též osmažíme. 
Přidáme portské víno a minutu povaříme. Bobkový list vyjmeme a směs přendáme do mixéru společně se změklým máslem a rozšleháme.
Na závěr vzniklou směs přepasírujeme přes sítko a dochutíme pepřem a solí. Přelijeme do formy  na rybízový základ a necháme hodinku v lednici ztuhnout.
Podáváme s pečivem.
120g - Rybízový džem
2lžička - Prášková želatina
50g - Máslo
2ks - Malé cibulky
2stroužek - Česnek
2sklenička - Šalvěj
8ks - Bobkový list
3ks - Majoránka
špetkaks - Provensálské koření
350g - Máslo
600g - Kuřecí játra
125ml - Portské víno
příprava - 1 hodina chlazení
vaření - 45 minut
Kategorie Chuťovka
Uvařila DitaBřezinová