Go Back

Bramborová kaše zapékaná s vejci

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 25 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila LenkaKoucká

Ingredience

  • 600 g Brambory
  • 100 ml Smetana
  • 4 ks Vejce
  • Strouhaný eidam
  • Sůl
  • Máslo dle potřeby
  • Strouhanka

Instrukce

  • Bezmasá, ale i tak velká dobrota !
    Brambory uvaříme, rozmačkáme, zalijeme smetanou a vyšleháme bramborovou kaši. Kaši dáme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Do ní uděláme čtyři důlky a vklepneme tam vejce. Každé vejce ještě osolíme. V troubě pečeme při 170 stupních Celsia, po 15 minutách hustě posypeme strouhaným sýrem a ještě 10 minut dopékáme.