V osolené vodě doměkka uvaříme brambory ve slupce, které po vychladnutí oloupeme.
Brambory nastrouháme najemno na struhadle a dáme je do větší mísy.
Přidáme obě mouky, sůl, vejce a vytvoříme kompaktní těsto, které si rozdělíme na menší kousky.
Z těch uválíme váleček, který rozkrájíme na centimetrové díly, ze kterých vytvoříme kuličky.
Vidličkou můžeme vytvořit vroubkovaný vzor.
Gnocchi uvaříme ve vroucí osolené vodě a po vyplavání na hladinu je scedíme.
Špenát
V pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla a opečeme na něm 4–5 stroužků česneku pokrájených na plátky.
Přidáme 300 g mraženého listového špenátu a necháme úplně povolit.
Promícháme, osolíme a zalijeme asi 150 ml smetany na vaření. Necháme zhoustnout.
Dosolíme a přimícháme 2 lžíce strouhaného parmazánu.
Nakonec spojíme špenát s noky a ozdobíme oregánem.