Go Back
+ servings

Candát s mozzarellou

Vytisknout recept
Ryba v kuchyni nemusí být jen vánoční kapr nebo smažené filé z tresky. Candát je považován za nejchutnější z českých ryb. Má šťavnatější maso než štika a potěší vás také minimálním počtem svalových kůstek.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 2 osoby
Uvařila Roma Franck

Ingredience

  • 260 g filetu z candáta
  • 60 g mozzarelly light
  • čerstvě mletý černý pepř
  • špetka soli
  • 200 g bílé nebo zelené zeleniny na oblohu

Instrukce

  • 1 Zapékací misku vytřeme lehce olejem.
  • 2 Filet očistíme a rozřežeme na čtyři kousky, osolíme, podle chuti opepříme a vložíme do zapékací misky. Dáme péct asi na 20 minut při teplotě 180 °C.
  • 3 Mozzarellu mezitím vyjmeme z nálevu a nakrájíme ji na plátky silné asi 4 mm.
  • 4 Když je ryba měkká, troubu vypneme a zapékací misku z ní vyjmeme. Na filety rovnoměrně poklademe mozzarellu a misku vrátíme do trouby dojít.
  • 5 Podáváme společně s čerstvou bílou a zelenou zeleninou – některým z listových salátů, salátovou okurkou a zelenou paprikou.