Ryba v kuchyni nemusí být jen vánoční kapr nebo smažené filé z tresky.
Candát je považován za nejchutnější z českých ryb. Má šťavnatější maso
než štika a potěší vás také minimálním počtem svalových kůstek.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 25 minutesmin
Celkový čas 40 minutesmin
Porce 2osoby
Uvařila Roma Franck
Ingredience
260gfiletu z candáta
60gmozzarelly light
čerstvě mletý černý pepř
špetka soli
200gbílé nebo zelené zeleniny na oblohu
Instrukce
1 Zapékací misku vytřeme lehce olejem.
2 Filet očistíme a rozřežeme na čtyři kousky, osolíme, podle chuti opepříme a vložíme do zapékací misky. Dáme péct asi na 20 minut při teplotě 180 °C.
3 Mozzarellu mezitím vyjmeme z nálevu a nakrájíme ji na plátky silné asi 4 mm.
4 Když je ryba měkká, troubu vypneme a zapékací misku z ní vyjmeme. Na filety rovnoměrně poklademe mozzarellu a misku vrátíme do trouby dojít.
5 Podáváme společně s čerstvou bílou a zelenou zeleninou – některým z listových salátů, salátovou okurkou a zelenou paprikou.