Go Back
+ servings

Dýňová polévka

Vytisknout recept
Zcela jistě Vás zasytí, pochutnáte si na ni a připomene Vám teplo domácí kuchyně.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 35 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila KateřinaGoroškov

Ingredience

  • 1 střední dýně Hokkaido cca 800 g
  • 2 větší cibule
  • 1 menší petržel
  • 1 Kysaná smetana z Valašska
  • 5 lžic Čerstvá smetana z Valašska
  • 500-800 ml zeleninový vývar
  • 100 g máslo
  • půl hrnku ovesný vloček
  • pražená slunečnicová semínka
  • muškátový ořech strouhaný
  • sůl pepř

Instrukce

  • Na másle osmažíme cibulku do zlatova.
  • Přidáme dýni (bez semínek), petržel a společně chvíli dusíme.
  • Přilijeme vývar, osolíme, opepříme.
  • Okořeníme muškátovým ořechem a necháme 15 minut vařit na mírném ohni.
  • Přidáme ovesné vločky a vaříme dalších 10 minut.
  • Stranou si na lžíci oleje osmažíme slunečnicová semínka.
  • Přidáme kysanou i čerstvou smetanu a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
  • Podáváme do hluboké misky nebo talíře se lžící Kysané smetany a slunečnicovými semínky.