Vytisknout recept
Zcela jistě Vás zasytí, pochutnáte si na ni a připomene Vám teplo domácí kuchyně.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes min
Čas vaření 35 minutes min
Celkový čas 45 minutes min
Porce 4 osoby
Uvařila KateřinaGoroškov
- 1 střední dýně Hokkaido cca 800 g
- 2 větší cibule
- 1 menší petržel
- 1 Kysaná smetana z Valašska
- 5 lžic Čerstvá smetana z Valašska
- 500-800 ml zeleninový vývar
- 100 g máslo
- půl hrnku ovesný vloček
- pražená slunečnicová semínka
- muškátový ořech strouhaný
- sůl pepř
Na másle osmažíme cibulku do zlatova.
Přidáme dýni (bez semínek), petržel a společně chvíli dusíme.
Přilijeme vývar, osolíme, opepříme.
Okořeníme muškátovým ořechem a necháme 15 minut vařit na mírném ohni.
Přidáme ovesné vločky a vaříme dalších 10 minut.
Stranou si na lžíci oleje osmažíme slunečnicová semínka.
Přidáme kysanou i čerstvou smetanu a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
Podáváme do hluboké misky nebo talíře se lžící Kysané smetany a slunečnicovými semínky.