Semolinové těstoviny mají velmi všestranné využití, vyzkoušejte je na řecký způsob.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Středomořská
Klíč. slova těstoviny
Čas přípravy 5 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 25 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
400gAdriana Gobetti rigati
50mlslunečnicového oleje
400gsýru halloumi nakrájeného na špalíčky
100mlextra panenského olivového oleje
1/2citrónu
čerstvá máta nakrájená nadrobno
1lilek nakrájený na malé kostičky
1stroužek česneku
1/2lžičky sušeného oregana
200guvařené cizrny
150gplátků černých oliv
sůl a pepř dle chuti
Instrukce
Rozehřejte pánev, přidejte část slunečnicového oleje, sýr halloumi a opečte. Opečený sýr ochuťte olivovým olejem, citronovou šťávou, mátou a nechte marinovat. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, neoloupaný lilek, lehce rozmáčknutý česnek a orestujte při mírné teplotě doměkka. Ochuťte solí, pepřem a oreganem. Přidejte cizrnu, olivy, uvařené těstoviny a dobře promíchejte. Naservírujte na talíř, přidejte sýr halloumi a přelijte zbylou citronovo-mátovou marinádou.