Lehké, výborné, osvěžující přesně pro horké letní dny .
příprava: snadná, doba přípravy: 3 hodiny, porce: 4
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Středomořská
Čas přípravy 30 minutesmin
Čas vaření 40 minutesmin
Celkový čas 3 hourshod.
Porce 4osoby
Uvařila KateřinaGoroškov
Ingredience
1kgkuřecích stehen bez kosti
2-3lžíce Bílého jogurt z Valašska
šťáva z půlky limety
sůlpepř
lžíce oleje
koriandr na posypání
Instrukce
Všechny ingredience smícháme společně s masem a necháme odležet 2-3 hodiny v lednici. Vložíme v pekáčku do rozpálené trouby na 180 °C a pečeme přibližně hodinu bez zakrytí. Jakmile maso začne zlátnout, můžeme vytáhnout, posypat čerstvým, nasekaným koriandrem a podávat. Mezitím si připravíme dip ze zbytku jogurtu, šťávy z druhé poloviny limety a čerstvého koriandru.