Go Back
+ servings

Tatarák s kapary a švestkovými povidly

Vytisknout recept
Tatarák se těší velké oblibě široko daleko. Abyste si na něm pochutnali jak se sluší a patří, zkuste do něj přidat pár nových ingrediencí. Kapary a švestková povidla vám pomohou dosáhnout gastronomického zážitku.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 2
Uvařila TerezaLavičková

Ingredience

  • 180 g hovězí zadní
  • 1 lžíce kapar
  • 2 lžíce kečupu Otma Gurmán ostrý
  • 1 lžíce Švestková povidla Hamé
  • 1 pepř mletý černý Vitana
  • 2 žloutky
  • půlka šalotky
  • 1 lžíce hořčice Dijon
  • sůl dle chuti

Instrukce

  • Maso si připravte do hluboké mísy.
  • Žloutky oddělte od bílků a přidejte k masu.
  • Kapary a šalotku nasekejte najemno a vše přidejte do mísy.
  • Na to samé místo přijde také kečup, hořčici a povidla.
  • Nakonec masovou směs jemně osolte a opepřete.
  • Výsledek můžete dokořenit, proto teď stačí opravdu špetka.
  • Poté maso se všemi ingrediencemi pořádně prohněťte, ideálně rukama, aby se všechny ingredience pěkně propojily.
  • Z masa vytvarujte bochánek, který posypte kapary.
  • Podávejte s topinkami z chleba nebo toasty.