Go Back
+ servings

Avokádová pomazánka

Vytisknout recept
Vychlazená pomazánka přijde vhod v horkých letních dnech. Je vhodná na pohoštění přátel na chlebíčky nebo bagetky.
Kategorie Předkrm
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 10 osob
Uvařila Naděžda Křičenská

Ingredience

  • 1 avokádo
  • 1 sýr Cottage
  • 1 tavený sýr 90 g
  • 6 vajec
  • 100 g šunkového salámu
  • 2 mrkve
  • 2 lžičky soli
  • špetka mletého pepře
  • 2 lžičky sekaného kopru
  • 2 lžičky citronové šťávy

Instrukce

  • Nejprve si uvaříme vejce natvrdo a necháme vychladnout.
  • Nastrouháme na jemno syrovou mrkev.
  • Šunkový salám nakrájíme na kostičky.
  • Sýr Cottage rozmačkáme vidličkou.
  • Vydlabene zralé avokádo do misky a rozmačkáme.
  • Smícháme avokádo, oba sýry, salám a mrkev.
  • Uvařená vejce protlačíme přes kolečko a přidáme ke směsi.
  • Pomazánku ochutíme solí, pepřem, citron. šťávou a koprem.
  • Podáváme s bagetou nebo chlebíčkovou vekou.