Go Back
+ servings

Rýžový nákyp se sušenými švestkami

Vytisknout recept
Nákyp se může udělat s různým ovocem, s jakým kdo má rád. Ovoce může být čerstvé nebo sušené.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 1 hour
Celkový čas 1 hour 30 minutes
Porce 8 osob
Uvařila Naděžda Křičenská

Ingredience

  • 500 g rýže
  • 1000 ml mléka
  • 250 g práškového cukru
  • 180 g másla
  • 10 vajec
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička strouhané citron.kůry
  • 1 vanilkový lusk
  • 200 g sušených švestek
  • 100 g sekaných vlašských ořechů

Instrukce

  • Rýži si vypereme.
  • Uvaříme rýži v mléce se solí a trochou cukru doměkka.
  • Rýži necháme vychladnout.
  • Utřeme žloutky s cukrem a máslem.
  • Přidáme citron. kůru a vnitřek vanilk. lusku.
  • Ušleháme sníh z bílků s trochou soli.
  • Do rýže vmícháme žloutkovou směs a sušené švestky.
  • Opatrně přimícháme ušlehaný sníh.
  • Rýžovou směsí naplníme pekáč vyložený pečícím papírem.
  • Povrch poklademe sekanými ořechy.
  • Pečeme v troubě při 160°C asi 45 minut.