Go Back
+ servings

Piškotový dort s třešňovým rozvarem a krémem z mascarpone

Vytisknout recept
Tento recept zvládne i začátečník. Krém je lehký a svěží. Korpus je vláčný a celkově nám dort velmi chutnal ♥️
Kategorie Chuťovka, Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 3 hours
Porce 12
Uvařila Daniela Stránská

Ingredience

Korpus:

  • 200 g cukr krup.
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce vody
  • 4 vejce
  • 1 lžička prdopeč.
  • 180 g hl. Mouky

Krém:

  • 500 g mascarpone
  • 500 ml smetana ke šlehání
  • 3 lžíce cukru moučka

Třešňový rozvar:

  • 300 g třešní
  • trochu Želirovacího cukru
  • Trochu vody
  • Třešně na ozdobu

Instrukce

  • Do jedné misky bílky, do druhé žloutky.
  • Žloutky šleháme s cukrem do husté pěny. Z bílků vyšleháme sníh.
  • Do žloutků nejprve zamícháme olej a poté vodu.
  • Přidáme bílky, které vmícháme ručně, stěrkou. Mouku přidáme na konec, též vmícháme ručně.
  • Formu si vymažeme olejem a vysypeme hr. Moukou. Poté vlijeme směs. Pečeme v rozehřáté troubě na 180°C cca 20min.
  • Korpus necháme vychladnout, později krajině na 3 díly.
  • Krém: vše smícháme a šleháme v hustou směs.
  • Rozvar z třešní: třešně vypeckujeme, dáme do kastroly s vodou (třešně nesmí být úplně potopené), vaříme. Až jsou měkké rozmixujeme tyčovým mixérem a poté přidáme želir. Cukr. Necháme schladnout.
  • Rozdělený korpus plníme vrstva krému, vrstva rozvaří, vrstva krému, korpus a celé to opakujeme.
  • Trochu krému si necháme na potření stran.
  • Na vrch jsem dala ještě čerstvé třešně které jsem zalila želatinou aby neosychaly