V Čechách a na Moravě začíná kvést Bez černý, ze kterého lze připravit i opravdu chutný dezert. Jihotyrolské hospodyně z farem Roter Hahn z květů bezu rády připravují nejrůznější pokrmy, mezi které patří i Bezová panna cotta. Pokud jste milovníci sladkého, jistě oceníte tento svěží dezert, který ráda připravuje Margit Stabinger z Hofschanku Kinigerhof.
Kategorie Chuťovka, Dezert, Vege
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila Jihotyrolská Kuchařka
Ingredience
jeden a půl želatinového plátu
400mlsmetany
20gcukru
50mlsirupu z bezových květů
jedna lžíce vanilkového cukru
nastrouhaná citronová kůra a šťáva z půlky citronu
špetka soli
Instrukce
Želatinu nechejte změknout v chladné vodě.
Smetanu, cukr a bezový sirup přiveďte v hrnci k varu. Přidejte vymačkanou želatinu, sůl, vanilkový cukr a citron.
Hmotu nechejte trochu zchladnout, nalejte do malých formiček a odstavte zhruba na 2 hodiny do lednice.
Až hmota zcela zchladne, můžete začít servírovat. Dobrou chuť!