Go Back
+ servings

Bezová panna cotta

Vytisknout recept
V Čechách a na Moravě začíná kvést Bez černý, ze kterého lze připravit i opravdu chutný dezert. Jihotyrolské hospodyně z farem Roter Hahn z květů bezu rády připravují nejrůznější pokrmy, mezi které patří i Bezová panna cotta. Pokud jste milovníci sladkého, jistě oceníte tento svěží dezert, který ráda připravuje Margit Stabinger z Hofschanku Kinigerhof.
Kategorie Chuťovka, Dezert, Vege
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Jihotyrolská Kuchařka

Ingredience

  • jeden a půl želatinového plátu
  • 400 ml smetany
  • 20 g cukru
  • 50 ml sirupu z bezových květů
  • jedna lžíce vanilkového cukru
  • nastrouhaná citronová kůra a šťáva z půlky citronu
  • špetka soli

Instrukce

  • Želatinu nechejte změknout v chladné vodě.
  • Smetanu, cukr a bezový sirup přiveďte v hrnci k varu. Přidejte vymačkanou želatinu, sůl, vanilkový cukr a citron.
  • Hmotu nechejte trochu zchladnout, nalejte do malých formiček a odstavte zhruba na 2 hodiny do lednice.
  • Až hmota zcela zchladne, můžete začít servírovat. Dobrou chuť!