Go Back
+ servings

Tradiční fazolová polévka

Vytisknout recept
Farmy Roter Hahn jsou známé vynikající domácí gastronomií, výjimečnou pohostinností a vzornou péčí o hosty. Na farmě Eichernhof v obci Vöran pečuje o své hosty Erika Alber Mittelberger a její rodina. Kromě široké nabídky wellness procedur a nejrůznějších masáží, zde pořádají kulinářské večery, kurzy vaření i pečení chleba. Jeden z nejoblíbenějších pokrmů, který zvládnete připravit i doma, je fazolová polévka uvařená podle tradičního jihotyrolského receptu.
Kategorie Polévka
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 4 osoby
Uvařila Jihotyrolská Kuchařka

Ingredience

  • 300 g sušených fazolí
  • 300 g bílého zelí
  • 100 g vepřového bůčku špek
  • 1 l zeleninového nebo hovězího vývaru a olej na restování zeleniny
  • 1 cibule
  • 1/2 celer bulva
  • 3 ks menší petržele
  • 3 ks mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks brambora
  • 250 g rajčat
  • Koření na dochucení: tymián pepř a bylinková sůl

Instrukce

  • Fazole nechte přes noc namočené ve studené vodě.
  • Do jednoho hrnce nalijte vývar, přidejte fazole a špek a uvařte doměkka. Cibuli, celer, petržel a mrkev nahrubo nakrájejte, česnek prolisujte, vše dejte do druhého hrnce na polévku a na oleji orestujte. Na kostičky nakrájejte bílé zelí, bramboru a rajčata a přimíchejte do hrnce s orestovanou zeleninou. Ochuťte kořením, zalejte trochou vody a nechte vařit. Jakmile máte uvařené fazole, přidejte jejich čtvrtinu do polévkového hrnce.
  • Ze zbytku udělejte pyré, přimíchejte také do polévkového hrnce. Špek můžete nakrájet na kostičky, přidat do talíře a servírovat.