Farmy Roter Hahn jsou známé vynikající domácí gastronomií, výjimečnou pohostinností a vzornou péčí o hosty. Na farmě Eichernhof v obci Vöran pečuje o své hosty Erika Alber Mittelberger a její rodina. Kromě široké nabídky wellness procedur a nejrůznějších masáží, zde pořádají kulinářské večery, kurzy vaření i pečení chleba. Jeden z nejoblíbenějších pokrmů, který zvládnete připravit i doma, je fazolová polévka uvařená podle tradičního jihotyrolského receptu.
Kategorie Polévka
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 50 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.
Porce 4osoby
Uvařila Jihotyrolská Kuchařka
Ingredience
300gsušených fazolí
300gbílého zelí
100gvepřového bůčkušpek
1lzeleninového nebo hovězího vývaru a olej na restování zeleniny
1cibule
1/2celer bulva
3ks menší petržele
3ks mrkve
3stroužky česneku
1ks brambora
250grajčat
Koření na dochucení: tymiánpepř a bylinková sůl
Instrukce
Fazole nechte přes noc namočené ve studené vodě.
Do jednoho hrnce nalijte vývar, přidejte fazole a špek a uvařte doměkka. Cibuli, celer, petržel a mrkev nahrubo nakrájejte, česnek prolisujte, vše dejte do druhého hrnce na polévku a na oleji orestujte. Na kostičky nakrájejte bílé zelí, bramboru a rajčata a přimíchejte do hrnce s orestovanou zeleninou. Ochuťte kořením, zalejte trochou vody a nechte vařit. Jakmile máte uvařené fazole, přidejte jejich čtvrtinu do polévkového hrnce.
Ze zbytku udělejte pyré, přimíchejte také do polévkového hrnce. Špek můžete nakrájet na kostičky, přidat do talíře a servírovat.