105

Kokosový olej je… jednoduše dobrota! Jako malá jsem kokos nesnášela a seškrabávala ho z okrajů dortů, ale teď bych ho jedla i samotný, prostě jen tak na chuť. 🙂
Nejsem zastáncem globalizace a je mi jasné, že moje sklenička s kokosovým olejem se nenarodila v Česku a má už za sebou možná i tisíce kilometrů. Ale za vyzkoušení to určitě stojí a pak, dají se jím nahradit suroviny, často chemicky vyráběné, které asi moc přírodě nepřidají…
Kokosový olej je při pokojové teplotě tekutý, ale když ho uskladníte v ledničce, zůstane tuhý. Přídávám ho do ovocných koktejlů, ovesné kaše nebo do raw dezertů – ty pak díky němu v ledničce dokonale ztuhnou a nádherně voní.
Je super i na pečení a smažení. Možná někomu může připadat zvláštní, smažit na kokosovém oleji něco jiného než palačinky, ale řízky obalované v kukuřičných lupínkách a doplněné ovocným špízem, jsou k tomu jako stvořené. 😉
V zimě na něj ale také určitě nezapomenu. Vánoce bez kokosu by prostě nebyly ty pravé Vánoce. 🙂
Je září a léto máme už vlastně skoro za sebou, ale určitě se bude hodit na příští opalovací sezónu nebo na podzimní dovolenou u moře. Kokosový olej je totiž takový přírodní opalovací krém a navíc se s ním můžeme namazat na ochranu proti sluníčku zvenku i zevnitř. Krásně zvláčňuje pokožku, dobře se vstřebává a hlavně pak voním po kokosu!! 😀 Už chybí jen náhrdelník z exotických květů, koktejl s deštníčkem a budu si připadat jako na Hawaii.
Zdroj fota: www.vyvazenezdravi.cz

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account