Dneska je neděle, tak proč si nedopřát? Po hodně dlouhé době jsem uvařila hovězí svíčkovou s knedlíkem k obědu. 
Ale začnu ránem, kdy jsem si dala ovesnou kaši s meruňkami. Lehká a zdravá, dobrá snídaně. Nechyběla tam ani lžíce chia semínek, ta musí být.
Polévku jsme včera dojedli, a tak dneska, i když je neděle, výjimečně nebyla žádná. Spíše jsme se obávali, že by to už bylo moc. Polévka a pak hlavní chod, který je hutný.
Svíčkovou jsem udělala poctivou, zahuštěnou trochou hladké mouky a šlehačkou. Zrovna toto je pokrm, který neumím ošidit. Zde nechybělo hodně čerstvé kořenové zeleniny a ještě pro správnou chuť Halali. Nakládala jsem ji už v pátek.
Na nedělní odpolední svačinu ke kávě jsem vyrobila tvarohové poháry s broskví. Jednoduché, lehké, tvaroh smíchaný s půlkou zakysané smetany a lžičkou cukru.  Myslím, že se to po svíčkové hodí.
 
K nedělní večeři jsem se inspirovala u Slávky Fran., podle které jsem vyrobila tatarák z červené řepy. A mohu říci, že se na to už moc těším.
http://www.zenysro.cz/recepty/chutovka/tatarak-z-cervene-repy 
 Díky Slávi za skvělý tip na zcela lehkou večeři.
 
Myslím si, že i přes relativně “těžký” oběd, ostatní denní stravu jsem upravila tak, že snad nepřiberu. 
Přeji všem krásnou neděli.
Hudlenka
 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account