Tak zase ta žlutá karta. Tentokrát pro soutěžícího Zdeňka. Znamenalo to, že příště bude muset do vyřazování. A své vypadnutí pak potvrdil. Já ale chci vědět, kolik jich ta porota má k dispozici a kdy jí může použít. Zatím to nejeví známky daných pravidel.
Škoda, vypadl pan Zdeněk. Takový bodrý moravský chlap, podnikatel a v rámci možností gentleman, který nezištně pomáhal kolegyním soutěžícím při porcování prasečí hlavy. Nepomohlo mu ani to, že si s vepřovou hlavou docela věděl rady. Mezi nejlepší nepostoupil a pak byl na asijských nudlích byl úplně nejhorší. No a v dalším kole to jen potvrdil a musel odejít.
Soutěžící také vařili s profesionálními kuchaři – s Radkem Davidem z restaurace La Veranda a s Martinem Svatkem z restaurace Goldie, Hotel Nautilus (pro zajímavost – tato jména jsem na stránkách TV Nova a Masterchef vůbec nenašla – pro cílovou skupiniu zbytečná informace? Možná škoda). A většinou pak soutěžící docela brblali, že jsou na ně profíci moc drsní. V profi kuchyni to ale není procházka růžovým sadem, tak by si měli zvykat. Týmy vařily pro učně ze středního odborného učiliště v Malešicích. A všem studentům i paní ředitelce chutnalo. Tak snad je připravují v této škole o něco lépe, než ty studenty, co měl na starosti v jednom dílu TV pořadu Ano, šéfe, pan Pohlreich (možná někdo znáte “ukradený řetízek” – zrovna tento týden jej dávali v repríze).
Vařila se taky kulajda, ale ne obyčejná. Podle Radka Davida. Koprový olej možná některé soutěžící zaskočil. Celkem se jim ale dařilo. Jen ten Zdeněk to nezvládl.
A minulý týden přinesl ještě jednoho gentlemana – soutěžícího Pavla. I když si při běhu ze skladu do kuchyně přivodil zranění, ustál celou týmovou soutěž doslova na jedné noze, i když mohl, tak neodstoupil a soutěž dotáhl do konce.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account