Chcete-li snadno vyndat veškerý obsah kelímku s jogurtem nebo zakysanou smetanou, nepoužívejte lžíci. Odtrhněte víčko, otočte kelímek do misky dnem vzhůru a zabodněte do dna ostrý nůž. Nůž vytáhněte a s kelímkem klepněte. Vypadne celý obsah a uvnitř nezůstane vůbec nic. Neklouzavá ramínka Trička či halenky už vám z ramínka nesklouznou, když na konec každého ramínka navlečete gumičku a několikrát jí kolem něj obtočíte. Je to jednoduché a účinné! Pevný provázek. Když potřebujete převázat balík, málokdy se vám podaří provázek vypnout tak, aby byl těsný. Pokud ho nejdřív namočíte do vody, mokrý zavážete a teprve pak necháte uschnout, vypne se sám, bez toho, abyste se museli namáhat. Jak na třísku. Někdy si zarazíme třísku tak hluboko, že nejde ven ani pinzetou. Kousek mýdla zvlhčete vodou tak, aby bylo měkké a smíchejte ho se špetkou hnědého cukru. Směs dejte na náplast a přiložte na zraněné místo. Nechte přes noc působit. Ráno náplast sundejte a tříska bude venku. Zavařování v myčce. Naplňte sklenice obvyklým způsobem a uzavřete. Pak je vložte do myčky na nádobí a spusťte program na 70 °C. Pochopitelně nesmíte přidat žádný mycí prostředek. Jakmile ukončí myčka program, neotevírejte ji a nechte sklenice vychladnout uvnitř. Pak je uložte do spíže. Alobal šetří energii. Když odmrazujete mrazničku, vymyjte ji na závěr octovou vodou. Nebudou se v ní držet pachy. Když bude suchá , vyložte šuplíky alobalem. Nejenže se tak rychle nepokryjí námrazou, ale zároveň lépe udrží chlad a můžete mrazák zapnout na nižší stupeň. Paprika nepálí. Aby nepříjemná palčivost paprik zmizela, rozřízněte papriku napůl, odstraňte všechna semínka a potom vnitřek pečlivě nasolte. Nechte alespoň hodinu působit a potom opláchněte. Pak můžete papriku použít obvyklým způsobem. Kuchyň bez výparů. Snadno a rychle se nepříjemných výparů a pachů zbavíte, když na plotně ponecháte chvíli povařit vodu s octem, do které přidáte lžičku skořice.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account