109

Weef zpovídá hosta a ptá se, co bychom měli na zimu ideálně jíst a co naopak ne. Koukněte na VIDEO!
Můj první rozhovor s hostem, Lucií Řeřichovou, o jídle. O tom, co je fajn jíst v zimě. Proč je dobře řešit, co jíme…a tak! 🙂
ODKAZY:
O Zdravé firmě se dozvíte více zde: http://www.hubnuti.org/blog/znate-nas-projekt-zdrava-firma/
Wellnessie: http://www.hubnuti.org/
Quinoa: http://www.hubnuti.org/blog/quinoa-matka-vsech-obilnin/
RECEPTY:
GREEN SMOOTHIE
Základní recept na jednu porci:
250ml voda
60g polníček nebo baby špenát
70g banán
50g hruška (čím sladší tím lepší)
Šťáva z 1/4 citronu
Na doslazení sirup z agáve
Varianty ozdobu:
Nakrájené jahody
Kousek ananasu
Lístek máty
Vše omyjte, vložte do mixeru a mixujte minimálně po dobu 3-5 minut až je nápoj úplně hladký. V profesionálních mixerech tipu Vitamix je doma mixování do 1 min.
Ideálně uchovejte v lednici, tam vydrží až 24 hod. Nejlépe však chutná nápoj čerstvý.
Green Smoothie je vhodný na svačiny, nebo jako druhá večeře.
CIZRNOVÁ KAKAOVÁ BUCHTA
Ingredience:
• 400g propláchnuté cizrny z konzervy
• 150ml pomerančové šťávy
• 2 celá vejce
• 200g sirupu z agáve
• 70g nepraženého kakaa
• 1 lžička vanilkového extraktu
• 2 lžičky kypřícího prášku (bez fosfátů – DM)
• 1 lžička jedlé sody
Na formu:
• máslo na vytření
• kakao na vysypání

Formu na buchtu si dobře vymastíme máslem a vysypeme kakaem. Cizrnu rozmixujeme dohladka a vešleháme do ní všechny ostatní suroviny.
Vzniklé těsto nalijeme do menší formy a pečeme cca 50 minut při 175°C.

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account