Pekárničky Minit zcela jistě na svých cestách potkáváte, společnost Minit Bohemia jich po celém Česku provozuje již více než 150. Toto drobné plněné pečivo slaví letos 25. výročí a v sortimentu brzy najdete i nějaké novinky. Pojďme se podívat zda se například za ty roky změnily chutě Čechů.

Už čtvrt století si Češi mohou zpestřit cestu do práce, do školy nebo odpolední procházku oblíbenými minitkami. Tedy plněným sladkým a slaným pečivem, které se prodává na váhu v pekárničkách na nádražích, v metru a na dalších frekventovaných místech. „Češi si drobné plněné pečivo zamilovali. Pizzová a vanilková příchuť jsou už legendární, ty jsou populární opravdu od prvních dnů až doteď. V poslední době se k nim přidává náplň hot dog a ze sladkých čokoládová, to jsou také stálice,“ poodhaluje firemní tajemství jednatel Minit Bohemia Zoltán Ambrovics.

Přestože minitky vypadají už 25 let stejně, jejich kvalita je dávno jinde. Suroviny jsou každým rokem kvalitnější a zdravější. Není to jen díky pečlivému výběru dodavatelů, ale také technologickému pokroku, ke kterému za těch 25 let došlo. Výrobní linky umí suroviny šetrněji zpracovávat, a navíc za dostupnou cenu připravit i složitější výrobky jako jsou mini croissanty.

Zavést v Česku novinku? Velká výzva

Dlouholetá zkušenost firmy ukazuje, že Češi jsou chuťově poměrně konzervativní. Léta se drží na špici zákaznického zájmu podobné příchutě. „Spousta zákazníků by si u nás objednala i se zavřenýma očima. Přijdou a hned vědí, co chtějí, někteří si už desítky let odnášejí ten stejný sáček každý den, jen obal je dnes už jiný, recyklovaný. Zavést tady novinku je docela velká výzva,“ popisuje Zoltán Ambrovics. Přesto si v posledních letech několik novinek přízeň Čechů získalo, konkrétně například příchutě niva nebo slaný karamel. Naopak mák, o kterém se říká, že je typicky český, nikdy příliš nezaujal. Ukazuje se, že má mezi zákazníky Minit pekárniček své skalní fanoušky, ale je jich poměrně málo, proto bývá maková příchuť zařazena pouze sezónně.

Největší trable ale s Čechy firma Minit Bohemia zažila, když se pokusila zařadit do nabídky neplněné pečivo. „Pagáče nebo vícezrnné tyčky jsou na Slovensku hitem. Tady úplně propadly. Češi prostě milují náplně,“ komentuje Zoltán Ambrovics.

Plány: masové minitky i expanze do supermarketů

Firma Minit Bohemia má se svými výrobky do budoucna velkolepé plány. Neustále vyvíjí nové příchutě, nyní sází například na hrušku. V blízké době by pak chtěla výrazně rozšířit nabídku kvalitních masových minitek.

S výrobky společnosti Minit Bohemia se navíc setkáte i při každodenním nakupování. Pravé kváskové chleby Oskar a Kvasko z kamenné pece dodává do řady českých supermarketů a postupně rozšiřuje i svou veganskou linii.

A co je firemní tajný tip? „Osobně miluji klobásovou příchuť minitek a také nugátové mini croissanty. Ty jsou náš firemní poklad, na suroviny i výrobně poměrně náročné. A hlavně skvěle chutnají, a proto je všem doporučuji vyzkoušet,“ uzavírá Zoltán Ambrovics.

Zdroj: Minit Bohemia

Foto: se souhlasem společnosti Minit Bohemia

Tagy:

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account