118

Utopenci

Vytisknout recept
UTOPENCI
Ingredience:
1,2 kg špekáčků, 0,5 kg cibule, feferonka / sklenice 3 l/
Nálev: 
0,4 l octa, 0,6 l vody, 1 pol. lžíce soli, 3 pol. lžíce cukru, 1 lžíce oleje, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 1 lžička celého pepře
Postup: 
špekáčky sloupneme a podélně překrojíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.Do třílitrové láhve dáme na dno vrstvu cibule, část koření z nálevu, kousek feferonky a vrstvu špekáčků. Opakujeme až do naplnění sklenice. Nakonec zalijeme studeným nálevem. Necháme uležet 7 dnů v chladu.

1,2kg - špekáčky
0,5kg - cibule
dle chutiks - feferonka
0,4l - Nálev : ocet
0,6l - voda
1lžíce - sůl
3lžíce - cukr
1lžíce - olej
3ks - bobkový list
5ks - nové koření
1lžička - pepř černý celý
příprava - 15
vaření - vaření nálev + uležení v lednici
Kategorie Chuťovka
Uvařila KarinBoušková

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account