348

Tip na oběd: Špagety se špenátem, sušenými rajčaty a parmazánem

Vytisknout recept
Opět tip na rychlý oběd nebo večeři. Těstoviny nikdy nezklamou.
Očistíme a dobře omyjeme špenát. Nakrájíme nahrubo a dáme stranou.
Česnek oloupeme a plochou stranou nože jej rozmáčkneme. Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Po chvíli přidáme špenát, lehce podlijeme vodou a necháme pod pokličkou podusit. Za chvíli přidáme sůl a pepř podle chuti. Pozor, rajčata i parmazán jsou slané, tak aby výsledek nebyl přesolený. Dáme vařit těstoviny. 
Až je špenát podušený, vyjmeme česnek, přidáme nakrájená rajčata, můžeme přidat i část nálevu a necháme opět podusit. Tentokrát necháme přikryté, aby se vypařila voda.
Uvařené a slité těstoviny přimícháme do pánve se špenátem a promícháme. Na talíři posypeme parmezánem. 
Samotný špenát s rajčaty lze použít také jako přílohu k masu.
Dobrou chuť! 🙂
 
ks - Špagety
1-2ks - Čerstvý špenát
ks - Sušená rajčata naložená v oleji
ks - Cibule nebo šalotka
1-2stroužek - Česnek
ks - Strouhaný parmezán
ks - Sůl, pepř, olivový olej
příprava - 20 minut
vaření - 10 minut
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila MarieHajdová

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account