Švestkové tvarohovo-bramoborové knedlíky

Vytisknout recept
Ze surovin na těsto (tvaroh, brambory, vejce, hrubá mouka, polohrubá mouka a špetka soli) vypracujeme hladké těsto. Šišku rozkrájíme na stejně velké kousky a to podle velikosti švestek, tak, aby jsme švestu dobře do těsta zabalili a vytvroříme knedlíky.
Vložíme je do lehce osolené vroucí vody , promícháme a vaříme asi 10 - 12 minut.
Hotové knedlíky podáváme  polité rozpuštěným máslem, sypané moučkovým cukrem a dle chutí můžeme přidat navrch ještě tvaroh. 😀
250g - tvaroh
350g - brambory uvařené nastrouhané na jemno
1ks - vejce celé
200g - hrubá mouka
150g - polohrubá mouka
1ks - špetka soli
ks - švestky
ks - máslo na polití rozpuštěné
ks - moučkový cukr na posypání
ks - dle chuti tvaroh navrch na hotové knedlíky
příprava - 50
vaření - 10-15
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila JanaFidrová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account