Smažené brambůrky

Vytisknout recept
Tyhle brambůrky jsem připravovala na Silvestra. Recept pochází z Keni a níže najdete původní video s receptem. Jsou dobré, ale jejich smažení je docela časově náročné, protože musejí být opravdu hodně propečené, aby hezky křupaly. Je dobré sníst je hned, po nějaké době navlhnou a už to není ono 😉
 
1) Brambory nakrájíme na tenká kolečka a osolíme.
 
2) Smícháme mouku, mletý koriandr, kurkumu, kmín, česnek, cayenneský pepř a černý mletý pepř.
 
3) Dvě lžíce této směsi nasypeme na brambory a dobře promícháme.
 
4) K bramborám přidáme nasekaný koriandr (já ho nahradila petrželí).
 
5) Zbylou sypkou směs smícháme s menším množstvím vody do řídké kaše.
 
6) Směs postupně vmícháme na brambory.
 
7) Necháme odstát 20 - 25 minut.
 
8) Smažíme na rozpáleném oleji do křupava.
4ks - brambory
1/2hrnek - hladká mouka
1lžička - mletý koriandr
1lžička - kurkuma
1lžička - mletý kmín
1lžička - práškový česnek
1lžička - cayennský pepř
1špetka - sůl
1hrst - sekaný zelený koriandr/petržel
ks - olej
příprava - 15
vaření - 15
Kategorie Chuťovka
Uvařila NikolaVojčová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account