104

Sedmikrásková polévka

Vytisknout recept
 

 

Houby předem namočíme aspoň na dvě hodiny. Změklé houby dáme vařit s kostkou zeleninového bujónu, vaříme asi 15 minut skoro doměkka. Na pánev dáme rozehřát máslo, přidáme zeleninu, nastrouhanou nahrubo, krátce osmahneme a zasypeme krupičkou a všechno spolu restujeme, až krupička jemně zezlátne. Osmaženou zeleninu s krupičkou přidáme do polévky. Sedmikrásky nasekáme na menší kousky a také přidáme do polévky. Krátce povaříme a nakonec do polévky vklepneme opatrně vejce tak, aby žloutky zůstaly celé. Už jen necháme přejít varem, vypneme, přisypeme sekanou pažitku a můžeme podávat.
 

kousekks - celer
2hrst - houby sušené
2hrst - květy sedmikráska
1lžíce - máslo
2lžíce - krupička dětská
1ks - mrkev
1/2ks - petržel
2ks - vejce
1ks - zeleninový bujon kostka
příprava - 20 minut
vaření - vaření
Kategorie Polévka
Uvařila KarinBoušková

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account